Świat szeroko otwarty (25/30)
W skrócie: | Wyprawa do Włoch. Twórcy zaczną od poznania tajników kawy. Następnie zgłębią temat neapolitańskiej pizzy i podejrzą mistrzów w trakcie jej przygotowywania. Kolejnym przystankiem będzie Turyn. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Twórcy programu odwiedzą niesamowite miejsca. Wśród nich krajobraz skutej lodem Kanady, norweskie fiordy i gorące ulice Wietnamu. W każdym z miast będą mieli okazję skosztować niepowtarzalnych potraw. Zasmakują m.in. amerykańskiego hamburgera z jaka, suszonego dorsza oraz larwy jedwabnika. Podróż urozmaicą niezwykłe doświadczenia, takie jak poszukiwanie złota na Alasce, czy też połowy ryb na Morzu Północnym.
W tym odcinku
W tym odcinku twórcy programu zwiedzają Włochy. Zaczną od poznania tajników włoskiej kawy - wyznacznika prawdziwie włoskiego stylu życia. Następnie poznają neapolitańską pizzę i podejrzą mistrzów przy jej przygotowywaniu. Kolejnym przystankiem będzie Turyn. To tam znajduje się wyjątkowy budynek - las. W drugiej części Ula Chincz przybliży sylwetkę włoskiej dziennikarki i pisarki Darii Bignardi.