x
Klasztorne smaki Remigiusza Rączki: Franciszkanie z Biskupic

Klasztorne smaki Remigiusza Rączki: Franciszkanie z Biskupic

magazyn kulinarny   b.o.
W skrócie:Kucharz odwiedza klasztor franciszkanów w Biskupicach k. Pilicy. Poznaje bliżej Sanktuarium Matki Bożej Śnieżnej Opiekunki Rodzin. Wspólnie z o. Robertem przygotowuje zalewajkę i duszaki.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Znany śląski kucharz Remigiusz Rączka odbywa kulinarne podróże, odwiedzając polskie klasztory. Odkrywa przechowywane tam od wieków receptury. Widzowie będą mieli szansę dowiedzieć się, jakie smaki i dania spopularyzowali zakonnicy. Niektóre z przepisów prowadzący wypróbuje, czego efektem będą pyszne i pożywne potrawy.

Kucharz odwiedza klasztor franciszkanów w Biskupicach k. Pilicy. Poznaje bliżej Sanktuarium Matki Bożej Śnieżnej Opiekunki Rodzin, którym opiekują się zakonnicy. Wspólnie z o. Robertem przygotowuje typowe dania jurajskie - zalewajkę i duszaki.