Afryka od kuchni: Molo (9)
(Tales from the Bush Larder: Molo)
serial dokumentalny Kenia 2012
W skrócie: | W Kericho Kiran odwiedzi plantację herbaty. Dowie się, jak wygląda proces przetwarzania tej rośliny. Zbierze duży worek liści, które będą potrzebne do przyrządzenia kolejnej innowacyjnej potrawy. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Kucharz Kiran Jethwa odkrywa niezwykłe smaki tradycyjnej kuchni afrykańskiej.
W tym odcinku
Kiran wybiera się do regionu Kericho, gdzie odwiedzi jedną z pięknych plantacji herbaty. Na miejscu dowie się, jak wygląda proces przetwarzania cennej rośliny, i zbierze duży worek liści, które będą potrzebne do przyrządzenia kolejnej innowacyjnej potrawy. Następnie przeniesie się do regionu Molo, gdzie wraz z pewną rodziną Kenijczyków przygotuje danie z jagnięciny, gotowanej przez całą noc z liśćmi herbaty.