x
Okrasa łamie przepisy: Z kurczakiem przez wieki

Okrasa łamie przepisy: Z kurczakiem przez wieki

magazyn kulinarny   b.o.
W skrócie:Kucharz przygotowuje m.in. piersi kurczaka w pistacjach, z pieczoną dynią i pomidorowo-jabłkową salsą. Pokazuje też, jak przyrządzić pieczone mięso drobiowe z sosem z sardeli i estragonu

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Karol sięga po przepisy z XVII i XVIII wieku, by pokazać, jak kiedyś traktowano mięso z kurczaka. Przerabiając na współczesny język kuchni dawne pomysły kulinarne, przygotowuje m.in. piersi kurczaka smażone w pistacjach, z pieczoną dynią i pomidorowo-jabłkową salsą. Pokazuje też, jak przyrządzić pieczone na grillu piersi z kurczaka z sosem z sardeli i świeżego estragonu z wątróbkami drobiowymi smażonymi w miodzie pitnym.

Twórcy (pokaż wszystkich)