Okrasa łamie przepisy: Polskie steki po amerykańsku
W skrócie: | Karola Okrasa odwiedza hodowcę bydła szkockiej rasy wyżynnej, którego mięso uwielbia brytyjska królowa. Dzieli się przepisami m.in. na duszone w piwie policzki wołowe i soczyste steki z antrykotu. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karola Okrasa odwiedza hodowcę krów z miejscowości Zastawno niedaleko Elbląga. Posiada on m.in. okazy bydła szkockiej rasy wyżynnej, którego mięso uwielbia brytyjska królowa Elżbieta II. Na miejscu mistrz kuchni sprawdza, czy z wyhodowanej w Polsce wołowiny można przygotować smaczne steki. Dzieli się przepisami na duszone w piwie policzki wołowe, soczyste i kruche steki z antrykotu pieczone na ogniu oraz na kanapkę z sałatami, pieczoną papryką i stekiem bavette.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Dorsz w górach - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: W neolitycznym garnku - magazyn kulinarny - dziś, 26 kwietnia 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Mięczaki na polskim stole - magazyn kulinarny - sobota, 27 kwietnia 7:15
- Okrasa łamie przepisy: Sos holenderski - magazyn kulinarny - sobota, 27 kwietnia 7:30 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Mniej cukru, więcej zdrowia - magazyn kulinarny - sobota, 27 kwietnia 7:50 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Trzy kotlety - magazyn kulinarny - sobota, 27 kwietnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Podkarpacka cebula - magazyn kulinarny - sobota, 27 kwietnia 14:25 i 5 późniejszych emisji
- Okrasa łamie przepisy: Galicyjski strudel - magazyn kulinarny - sobota, 27 kwietnia 15:25 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Pesto, salsa czy sałsza - magazyn kulinarny - sobota, 27 kwietnia 16:25 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Placki ziemniaczane - magazyn kulinarny - sobota, 27 kwietnia 22:00