Okrasa łamie przepisy: Kiszona kapusta - zdrowie z beczki
magazyn kulinarny Polska
W skrócie: | Okrasa zaprasza na dania z kiszonej kapusty. Widzowie zobaczą m.in. jak kiedyś kisiło się kapustę w beczkach. Karol ugotuje też dwie znakomite potrawy inspirowane polskim bigosem. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
W tym odcinku Okrasa zaprasza na dania z kiszonej kapusty. Zobaczymy jak kiedyś kisiło się kapustę w beczkach. Karol ugotuje dwie potrawy inspirowane polskim bigosem. Oczywiście jak zwykle przepisy będą nieźle złamane.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Wielkopolskie kluchy na łachu - magazyn kulinarny - dziś, 10 maja 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Galicyjski strudel - magazyn kulinarny - dziś, 10 maja 18:40 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Gęś jak malowana - magazyn kulinarny - dziś, 10 maja 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Banany zamiast ziemniaków - magazyn kulinarny - sobota, 11 maja 7:15 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Sosy ze świeżych ziół - magazyn kulinarny - sobota, 11 maja 7:50 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Bieszczadzkie inspiracje - magazyn kulinarny - sobota, 11 maja 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na Wiśle - magazyn kulinarny - sobota, 11 maja 14:25 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Wiosenne pędy chmielu - magazyn kulinarny - sobota, 11 maja 15:25 i 5 późniejszych emisji
- Okrasa łamie przepisy: Podkarpacka cebula - magazyn kulinarny - sobota, 11 maja 16:25 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Wiosenny śledź z Zalewu - magazyn kulinarny - sobota, 11 maja 22:10