Okrasa łamie przepisy: Gęś jak malowana
W skrócie: | Karol Okrasa wzorem najwybitniejszych malarzy rozstawi swoje stanowisko na nadwiślańskich łąkach. W garnkach niczym na płótnie stworzy potrawy z gęsi. Na stole pojawią się trzy dania. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
piątek, 10 maja za 8 dni |
19:15 | TVP Rozrywka (z napisami) |
poniedziałek, 13 maja za 11 dni |
8:20 | TVP Rozrywka |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Mistrzowie kuchni są podobni do malarzy. Jedni i drudzy dobierają składniki, by powstało dzieło. Karol Okrasa wzorem najwybitniejszych malarzy rozstawi swoje stanowisko na nadwiślańskich łąkach. W garnkach niczym na płótnie stworzy pyszne potrawy z gęsi. Na stole pojawią się trzy dania: okrasa z gęsi z wędzonymi ziemniakami, gulasz z gęsich żołądków z borowikami w sosie z żurku oraz łosoś w cieście z kolorowymi salsami.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Kuchnia z leśnych nasion - magazyn kulinarny - dziś, 2 maja 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Podkarpacka cebula - magazyn kulinarny - dziś, 2 maja 12:10 i 6 późniejszych emisji
- Okrasa łamie przepisy: Z żuławskiego mleka - magazyn kulinarny - dziś, 2 maja 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Kipi kasza - magazyn kulinarny - dziś, 2 maja 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Chwasty na talerzu - magazyn kulinarny - dziś, 2 maja 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Galicyjski strudel - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 2 na 3 maja 0:30 i 5 późniejszych emisji
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Żurawina nie tylko dla głuszca - magazyn kulinarny - piątek, 3 maja 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Krótka historia bigosu - magazyn kulinarny - piątek, 3 maja 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Na szafranowym polu - magazyn kulinarny - piątek, 3 maja 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Zimowe grzybobranie - magazyn kulinarny - sobota, 4 maja 7:10 i 1 późniejsza emisja