Okrasa łamie przepisy: Największe kartacze
W skrócie: | Karol Okrasa wyrusza na Mazury. Zatrzyma się w miejscowości Szczechy Wielkie. Ugości go właścicielka niewielkiego zajazdu, pani Ela, która serwuje swoim gościom olbrzymie kartacze. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Tym razem Karol Okrasa wyruszy na Mazury. Zatrzyma się w miejscowości Szczechy Wielkie. Ugości go właścicielka niewielkiego zajazdu, pani Ela, która serwuje swoim gościom olbrzymie kartacze, czyli wielkie pyzy z ciasta ziemniaczanego, wypełnione farszem. Widzowie dowiedzą się, w jaki sposób przygotować tę potrawę i czym należy ją faszerować. Karol spróbuje jednak czegoś nowego i oprócz tradycyjnych kartaczy poda też pyzy z farszem z wołowiny przyprawione orientalnymi korzeniami oraz z farszem rybnym smażone na smalcu gęsim.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Krótka historia bigosu - magazyn kulinarny - dziś, 3 maja 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Na szafranowym polu - magazyn kulinarny - dziś, 3 maja 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Zimowe grzybobranie - magazyn kulinarny - sobota, 4 maja 7:10 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Pesto, salsa czy sałsza - magazyn kulinarny - sobota, 4 maja 7:30 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Kaczka nie tylko z jabłkami - magazyn kulinarny - sobota, 4 maja 7:45 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Królewska kuchnia myśliwska - magazyn kulinarny - sobota, 4 maja 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Wiosenne pędy chmielu - magazyn kulinarny - sobota, 4 maja 14:25 i 7 późniejszych emisji
- Okrasa łamie przepisy: Podkarpacka cebula - magazyn kulinarny - sobota, 4 maja 15:25 i 5 późniejszych emisji
- Okrasa łamie przepisy: Galicyjski strudel - magazyn kulinarny - sobota, 4 maja 16:25 i 4 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Wiosenny polski obiad - magazyn kulinarny - sobota, 4 maja 22:05