Okrasa łamie przepisy: Na flądry do Ustki
magazyn kulinarny Polska 2021
W skrócie: | Flądra jest rybą powszechną i wciąż niedrogą. Mimo że przegrywa konkurencję z dorszem, łososiem czy węgorzem, Karol udowodni, że warto po nią sięgnąć. Przygotuje wersję smażoną z frytkami i surówką. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Flądra jest rybą powszechną i wciąż niedrogą i, mimo że przegrywa konkurencję z dorszem, łososiem czy węgorzem, Karol udowodni, że warto po nią sięgnąć. Przygotuje wersję smażoną z frytkami i surówką z kapusty, a także pastę ze świeżo wędzonej flądry z sałatką podaną na żytnim pieczywie. Na koniec przyrządzi wołowy stek z sosem z sardeli.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Szczupak nad Jeziorakiem - magazyn kulinarny - dziś, 9 maja 7:15
- Okrasa łamie przepisy: Sos holenderski - magazyn kulinarny - dziś, 9 maja 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia bez mleka - magazyn kulinarny - dziś, 9 maja 8:20
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśna kuchnia mazurska - magazyn kulinarny - dziś, 9 maja 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Zapomniane potrawy Lubelszczyzny - magazyn kulinarny - dziś, 9 maja 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Pesto, salsa czy sałsza - magazyn kulinarny - dziś, 9 maja 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Pięknie zalane potrawy - magazyn kulinarny - dziś, 9 maja 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Podkarpacka cebula - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 9 na 10 maja 0:30 i 4 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Gęś w czereśniach - magazyn kulinarny - piątek, 10 maja 7:20
- Okrasa łamie przepisy: Wiosenne pędy chmielu - magazyn kulinarny - piątek, 10 maja 11:35 i 6 późniejszych emisji