x
Okrasa łamie przepisy: Dzikie kanapki z ognia

Okrasa łamie przepisy: Dzikie kanapki z ognia

magazyn kulinarny Polska 2022   b.o.
W skrócie:Karol Okrasa przygotuje kanapki w warunkach piknikowych przy ognisku. Do pierwszego zestawu użyje pieczonych kawałków łososia i smażonej sałaty rzymskiej. W drugim znajdą się upieczone żeberka.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
poniedziałek, 20 maja
jutro
11:15 TVP 2 (z napisami)
piątek, 24 maja
za 5 dni
11:35 TVP 1 (z napisami)
sobota, 25 maja
za 6 dni
15:25 TVP Polonia (z napisami)
środa, 29 maja
za 10 dni
7:00 TVP Polonia
piątek, 31 maja
za 12 dni
0:30 TVP Polonia

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Karol Okrasa przygotuje kanapki w warunkach piknikowych przy ognisku. Do pierwszego zestawu użyje pieczonych kawałków łososia i smażonej sałaty rzymskiej. W drugim znajdą się upieczone na ruszcie żeberka wieprzowe z serem. Trzecia propozycja, wegańska, będzie zawierać mięso sojowe i ser.

Twórcy (pokaż wszystkich)