Ewa gotuje (473)
W skrócie: | Gospodyni zacznie od przygotowania śniadania. Inspiracją jest tunezyjska szakszuka. Na obiad zaproponuje białe kiełbaski. Jako deser zaserwuje nowatorską wersję czekoladowego ciasta brownie. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
poniedziałek, 6 maja za 7 dni |
7:35 | Nowa TV |
Opis
Kolejna seria popularnego programu kulinarnego. W gastronomii pojawił się nieco odmienny trend, zgodnie z którym najmodniejsza w 2023 będzie kuchnia nostalgiczna, polegająca na powrocie do smaków z lat naszej młodości - innymi słowy do przepisów wykorzystywanych przez mamy i babcie. Dla Ewy to żadna nowość, bowiem od lat sięga do sprawdzonych receptur znanych z domu rodzinnego. Tak będzie również w tym sezonie programu. Prowadząca przypomni także przepisy zdobyte podczas swoich licznych zagranicznych podróży.
W tym odcinku Ewa Wachowicz zacznie od przygotowania zdrowego, pysznego i pożywnego śniadania. Inspiracją jest dla niej tunezyjska szakszuka, czyli jajka w sosie z pomidorów, cebuli oraz papryki. Na obiad zaproponuje szybkie w przygotowaniu białe kiełbaski w sosie pomidorowym. Wzorem dla tego dania jest niemiecki street food, curry wurst. Jako deser prowadząca zaserwuje nowatorską wersję czekoladowego ciasta brownie.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (406) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 29 na 30 kwietnia 2:30
- Ewa gotuje (418) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 29 na 30 kwietnia 2:45
- Ewa gotuje (419) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 29 na 30 kwietnia 3:15
- Ewa gotuje (483) - magazyn kulinarny - wtorek, 30 kwietnia 6:00
- Ewa gotuje (464) - magazyn kulinarny - wtorek, 30 kwietnia 7:05
- Ewa gotuje (465) - magazyn kulinarny - wtorek, 30 kwietnia 7:35
- Ewa gotuje (407) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 30 kwietnia na 1 maja 2:30
- Ewa gotuje (420) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 30 kwietnia na 1 maja 2:45
- Ewa gotuje (421) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 30 kwietnia na 1 maja 3:15
- Ewa gotuje (484) - magazyn kulinarny - środa, 1 maja 6:00