Okrasa łamie przepisy: Ryby na wiosennym grillu
W skrócie: | Karol przygotuje filety z okonia morskiego podane z sosem z roszponki, jabłek i orzechów. Następnie zrobi makrelę z sosem z jabłek, młodych cebulek i buraczków oraz pieczonego w popiele okonia. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol pokaże, jak w prosty i szybki sposób przygotować ryby na grillu. Nie zapomni również o dodatkach, czyli sosach. Przygotuje filety z okonia morskiego podane z sosem z roszponki, jabłek i orzechów. Następnie zrobi makrelę z sosem z jabłek, pieczonych młodych cebulek i buraczków oraz pieczonego w popiele okonia morskiego z wiosennymi zielonymi szparagami i sosem z jaj, orzechów i świeżych ziół.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Na flądry do Ustki - magazyn kulinarny - dziś, 6 maja 7:15
- Okrasa łamie przepisy: Krótka historia bigosu - magazyn kulinarny - dziś, 6 maja 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Na szafranowym polu - magazyn kulinarny - dziś, 6 maja 8:20
- Okrasa łamie przepisy: Wiosenne pędy chmielu - magazyn kulinarny - dziś, 6 maja 11:15 i 7 późniejszych emisji
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Kwiaty i zioła na talerzu - magazyn kulinarny - dziś, 6 maja 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Konfitura z zielonych orzechów - magazyn kulinarny - dziś, 6 maja 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia Polesia - magazyn kulinarny - dziś, 6 maja 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Obiad w jednym termosie - magazyn kulinarny - dziś, 6 maja 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Polska borówka amerykańska - magazyn kulinarny - wtorek, 7 maja 7:20
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśne paszteciki szczecińskie - magazyn kulinarny - wtorek, 7 maja 12:00