Okrasa łamie przepisy: Kuchnia dla morsa
W skrócie: | Prowadzący, nie bacząc na przejmujące zimno, zanurzy się w Bałtyku. Następnie opowie o kuchni dla tzw. morsów. Zaprezentuje przepisy na rozgrzewające potrawy, które można zjeść tuż po wyjściu z wody. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Prowadzący, nie bacząc na przejmujące zimno, zanurzy się w Bałtyku. Następnie opowie o kuchni dla tzw. morsów. Zaprezentuje przepisy na łatwe i rozgrzewające potrawy, które można zjeść tuż po wyjściu z wody. Sięgnie ponadto po makrelę, która jest doskonale wszystkim znana w wersji wędzonej. Karol pokaże, jak inaczej przyrządzić tę smaczną rybę. Poda ją w wersji smażonej, duszonej w pikantnym sosie, a także pieczonej na ruszcie.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Galicyjski strudel - magazyn kulinarny - dziś, 1 maja 7:00 i 5 późniejszych emisji
- Okrasa łamie przepisy: W starej piekarni - magazyn kulinarny - dziś, 1 maja 7:40
- Okrasa łamie przepisy: Jak jeść by dłużej żyć - magazyn kulinarny - dziś, 1 maja 8:15
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Ryby z jeziora Wdzydze - magazyn kulinarny - dziś, 1 maja 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Sos holenderski - magazyn kulinarny - dziś, 1 maja 14:50 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Śniadanie na polanie - magazyn kulinarny - dziś, 1 maja 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Biowarzywa na stół - magazyn kulinarny - dziś, 1 maja 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Pomorska jagnięcina - magazyn kulinarny - czwartek, 2 maja 7:05
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Kuchnia z leśnych nasion - magazyn kulinarny - czwartek, 2 maja 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Podkarpacka cebula - magazyn kulinarny - czwartek, 2 maja 12:10 i 5 późniejszych emisji