Ewa gotuje (502)
magazyn kulinarny Polska 2024
W skrócie: | Ewa Wachowicz gości w Zawoi, nieopodal Babiej Góry. Przyrządza żurek i kołacz zawojski. Widzowie przekonają się, jak powstaje masło z wędzoną rybą i oscypkiem. Poznają przepis na muffiny z marchewką. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
sobota, 4 maja za 5 dni |
11:30 | TV 4 (z napisami) |
Opis
Ewa Wachowicz pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję.
Przebywająca w Zawoi, nieopodal Babiej Góry, Ewa Wachowicz przyrządza żurek. Tradycyjna polska zupa powstaje na świeżym powietrzu, w kociołku. Danie główne - lokalny przysmak - kołacz zawojski, którego jednym ze składników są drożdże, jest już przygotowywany we wnętrzu, w kuchni. Z kolejnych dwóch przepisów, które wykorzystuje prowadząca program, powstaje masło naszpikowane lokalnymi produktami, m.in. wędzoną rybą i oscypkiem, oraz muffiny z tartą marchewką i pestkami dyni.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (482) - magazyn kulinarny - dziś, 29 kwietnia 6:00
- Ewa gotuje (462) - magazyn kulinarny - dziś, 29 kwietnia 7:05
- Ewa gotuje (463) - magazyn kulinarny - dziś, 29 kwietnia 7:35
- Ewa gotuje (406) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 29 na 30 kwietnia 2:30
- Ewa gotuje (418) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 29 na 30 kwietnia 2:45
- Ewa gotuje (419) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 29 na 30 kwietnia 3:15
- Ewa gotuje (483) - magazyn kulinarny - wtorek, 30 kwietnia 6:00
- Ewa gotuje (464) - magazyn kulinarny - wtorek, 30 kwietnia 7:05
- Ewa gotuje (465) - magazyn kulinarny - wtorek, 30 kwietnia 7:35
- Ewa gotuje (407) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 30 kwietnia na 1 maja 2:30