Ewa gotuje (293)

Ewa gotuje (293)

magazyn kulinarny Polska 2016   od 7 lat
W skrócie:Gospodyni programu robi pierogi, które mogą trafić na wigilijny stół. Przygotuje farsz z kapusty i suszonych grzybów oraz serowy na słodko. Jako danie główne prowadząca poda pieczeń z szynki cielęcej

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak można pięknie nakryć stół. A jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.

Tuż przed świętami Ewa zabierze się za lepienie domowych pierogów. Przygotuje dwa farsze: z kapusty i grzybów suszonych oraz serowy na słodko. Pierogi będą postne, więc z powodzeniem mogą trafić na wigilijny stół. Jako danie główne autorka programu poda pieczeń z szynki cielęcej. Ta potrawa powinna sprawdzić się w Boże Narodzenie. W tym odcinku, podobnie jak w poprzednim, gościem w telewizyjnej kuchni Wachowicz będzie Maryla Rodowicz. Właśnie dla niej Ewa upiecze ciasto migdałowe w formie przypominającej płatek śniegu.

Twórcy (pokaż wszystkich)

Zobacz także