Ewa gotuje (417)
magazyn kulinarny Polska 2021
W skrócie: | Ewa ugotuje krupnik, czerpiąc z podlaskiej receptury. W ramach dania głównego zaserwuje odwróconą tartę tatin. Zamiast owoców znajdą się w niej warzywa. Na deser zaś ulepi pierogi. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
poniedziałek, 13 maja za 6 dni |
2:30 | Polsat Rodzina (z napisami) |
wtorek, 14 maja za 7 dni |
2:10 | Polsat Rodzina |
Opis
Ewa Wachowicz pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Gospodyni programu przygotowuje potrawy w swojej kuchni.
Tym razem Ewa ugotuje krupnik, czerpiąc z tradycyjnej podlaskiej receptury. Zupa powstanie na wywarze z kości wołowych, uzupełni ją kasza pęczak, a miejsce tradycyjnie posiekanych ziemniaków zajmą gugle, czyli ziemniaczane kluseczki. W ramach dania głównego gospodyni programu zaserwuje odwróconą tartę tatin. Zamiast owoców znajdą się w niej jednak warzywa. Na deser Ewa ulepi pierogi z suszonymi śliwkami i migdałami. Pokaże także, jak przygotować klarowane masło.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (413) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 6 na 7 maja 2:35
- Ewa gotuje (430) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 6 na 7 maja 2:45
- Ewa gotuje (431) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 6 na 7 maja 3:15
- Ewa gotuje (488) - magazyn kulinarny - dziś, 7 maja 6:00 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (474) - magazyn kulinarny - dziś, 7 maja 7:10
- Ewa gotuje (475) - magazyn kulinarny - dziś, 7 maja 7:35
- Ewa gotuje (414) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 7 na 8 maja 2:30
- Ewa gotuje (432) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 7 na 8 maja 2:45
- Ewa gotuje (433) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 7 na 8 maja 3:15
- Ewa gotuje (489) - magazyn kulinarny - środa, 8 maja 6:00 i 1 późniejsza emisja