CANAL+ KuchniaProgram TV na Czwartek 16.05.2024
- 6:00Najlepsze ciasto w całej Francji (34)
reality show
W szranki stają amatorzy sztuki kulinarnej. Każdy z nich w ramach eliminacji zgłasza wypiek. Jury wybierze najsmaczniejsze ciasta, a wskazani przez nich uczestnicy zmierzą się w kolejnych etapach.
- 6:55Ugotuj mi, mamo! 2 (2)
magazyn kulinarny
Iwona Zasuwa, autorka bloga Smakoterapia, zaskakuje pomysłowością dań dla dzieci. Prowadząca gotuje w towarzystwie mam i ich pociech.
- 7:20Domowa piekarnia Kucharskiego 2: Wypieki drożdżowe (6)
magazyn kulinarny
Piotr Kucharski pokazuje, jak przygotować klasyczne polskie wypieki. Nie zabraknie specjałów z różnych stron świata.
- 7:45365 obiadów Mariety Mareckiej 2 (8)
magazyn kulinarny
Gospodyni programu Marieta Marecka w każdym odcinku zaprezentuje trzy nowe, często zaskakujące potrawy, które złożą się w gotowy plan na obiad dla całej rodziny. Udzieli też wielu cennych wskazówek.
- 8:15
- 10:15Z pola na stół (9)
serial dokumentalny
Jenn Sharp wyrusza w podróż po kanadyjskiej prowincji Saskatchewan. Chce pokazać, jak wyglądają uprawy i jak wytwarzana jest żywność. Odwiedza rolników, sadowników, pszczelarzy i drobnych przetwórców.
- 10:45Z pola na stół (10)
serial dokumentalny
Jenn Sharp wyrusza w podróż po kanadyjskiej prowincji Saskatchewan. Chce pokazać, jak wyglądają uprawy i jak wytwarzana jest żywność. Odwiedza rolników, sadowników, pszczelarzy i drobnych przetwórców.
- 11:15
- 12:15M jak mięso 5: Polędwica wołowa (5)
serial dokumentalny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak proponują własne wersje ulubionych rodzimych dań. Na stole znajdą się schab, wątróbka, żeberka i polędwica. Potrawy podane zostaną z oryginalnymi dodatkami.
- 12:50M jak mięso 5: Łopatka (6)
serial dokumentalny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak proponują własne wersje ulubionych rodzimych dań. Na stole znajdą się schab, wątróbka, żeberka i polędwica. Potrawy podane zostaną z oryginalnymi dodatkami.
- 13:20Jamie Oliver - łatwe przepisy na co dzień (9)
magazyn kulinarny
Mistrz kuchni zaprasza do domu w Essex. Prezentuje przepisy dla całej rodzin, pokazując, jak przygotować smaczne, proste, kreatywne i zdrowe dania. Co ważne, ich przyrządzenie nie zajmuje wiele czasu.
- 13:50Jamie Oliver - łatwe przepisy na co dzień (10)
magazyn kulinarny
Mistrz kuchni zaprasza do domu w Essex. Prezentuje przepisy dla całej rodzin, pokazując, jak przygotować smaczne, proste, kreatywne i zdrowe dania. Co ważne, ich przyrządzenie nie zajmuje wiele czasu.
- 14:20ABC gotowania - kuchnia grecka: Potrawy mięsne (4)
magazyn poradnikowy
Piękne krajobrazy, słońce, gościnni ludzie i dobre jedzenie to atuty Grecji. Marieta Marecka w nowym programie pokaże widzom, jak przygotowywać tradycyjne, greckie potrawy we własnej kuchni.
- 14:50Jakubiak rozgryza Włochy: Frutti di mare (5)
magazyn kulinarny
W Toskanii mistrz kulinarny bierze udział w zbiorze oliwek. W Umbrii wybiera się na poszukiwanie trufli. Odwiedza Lombardię słynącą z wybornej szynki prosciutto crudo. Obserwuje produkcję parmezanu.
- 15:25Jakubiak rozgryza Włochy: Szynka parmeńska (6)
magazyn kulinarny
W Toskanii mistrz kulinarny bierze udział w zbiorze oliwek. W Umbrii wybiera się na poszukiwanie trufli. Odwiedza Lombardię słynącą z wybornej szynki prosciutto crudo. Obserwuje produkcję parmezanu.
- 15:55Przepisy Ainsleya na dobry nastrój 2 (10)
serial dokumentalny
Ainsley Harriott udowadnia, że gotowanie może być przyjemnością. Prezentuje zaskakujące połączenia smaków i sięga po inspiracje z różnych stron świata. Na jego stole goszczą tradycyjne produkty.
- 16:50David Rocco w Azji (1)
serial dokumentalny
Kucharz David Rocco przemierza Wietnam, Kambodżę, Tajlandię, Malezję i Singapur. Zagląda do gwarnych metropolii i położonych na uboczu wsi. Czekają go ciekawe rozmowy i zaskakujące kulinarne odkrycia.
- 17:20David Rocco w Azji (2)
serial dokumentalny
Kucharz David Rocco przemierza Wietnam, Kambodżę, Tajlandię, Malezję i Singapur. Zagląda do gwarnych metropolii i położonych na uboczu wsi. Czekają go ciekawe rozmowy i zaskakujące kulinarne odkrycia.
- 17:50Podróż przez smaki Chin (6)
serial dokumentalny
Widzowie poznają tradycje kulinarne Chin. Dowiedzą się m.in., jak przyrządza się grzyby matsutake i różne wersje smakowe bambusa.
- 18:50Premiera: Nico wrzuca na ruszt (2)
magazyn kulinarny
Nico Reynolds prowadzi restaurację Lil Portie, w której serwuje karaibskie dania z autorskim twistem. W programie zaprezentuje bogactwo potraw z grilla, od mięs, poprzez ryby i warzywa, po desery.
- 19:20M jak mięso 4: Indie (4)
serial dokumentalny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przygotowują potrawy pochodzące z krajów słynących z mięsnej kuchni. Na ich stole znajdą się dania z Turcji, Wielkiej Brytanii, Włoszech czy USA.
- 19:50Silvia Colloca - jak gotują Włosi 3 (7)
reality show
Mieszkająca w Australii włoska mistrzyni kuchni propaguje kulinarne tradycje swojej ojczyzny, nadając im nowoczesny sznyt. Jej recepta na sukces to proste potrawy oparte na kilku składnikach.
- 20:25Silvia Colloca - jak gotują Włosi 3 (8)
reality show
Mieszkająca w Australii włoska mistrzyni kuchni propaguje kulinarne tradycje swojej ojczyzny, nadając im nowoczesny sznyt. Jej recepta na sukces to proste potrawy oparte na kilku składnikach.
- 21:00Anthony Bourdain - miejsca nieznane 3 (4)
serial dokumentalny
Anthony Bourdain odwiedza najdalsze zakątki świata, by sprawdzić, co jedzą ich mieszkańcy. Jego celem jest odkrywanie smaków lokalnego jedzenia. W tej serii uda się m.in. do Rosji, Brazylii i Indii.
- 21:55M jak mięso 6: Mięsa miękkie (1)
serial dokumentalny
Andrzej Andrzejczak i Jurek Sobieniak przyrządzają dania z indyka i mięsa z kością, dziczyznę, podroby, steki oraz zupy. Podpowiadają, w jakie akcesoria, przyprawy i dodatki wyposażyć domową kuchnię.
- 22:25Domowa piekarnia Kucharskiego (4)
magazyn kulinarny
Piotr Kucharski pokazuje, jak przygotować klasyczne polskie wypieki. Podaje przepisy na chleby drożdżowe i na zakwasie oraz bułeczki na słodko i słono. Nie zabraknie specjałów z różnych stron świata.
- 23:00Meksykański stół Pati 9 (8)
serial dokumentalny
Pati Jinich udaje się do malowniczej Sonory, której granicę wyznacza Zatoka Meksykańska. W głębi lądu ciągną się pola uprawne i pastwiska. Region ten słynie z wyrazistych smaków i aromatów.
- 23:30Meksykański stół Pati 9 (9)
serial dokumentalny
Pati Jinich udaje się do malowniczej Sonory, której granicę wyznacza Zatoka Meksykańska. W głębi lądu ciągną się pola uprawne i pastwiska. Region ten słynie z wyrazistych smaków i aromatów.
- 0:00Herbarium 9 (3)
serial dokumentalny
Katerina Winterova pokazuje bogactwo roślin, które są stosowane w medycynie. Wybiera się do miejscowości Kuks w pobliżu polskiej granicy, gdzie odwiedza doskonale zachowaną XVIII-wieczną aptekę.
- 0:40Herbarium 9 (4)
serial dokumentalny
Katerina Winterova pokazuje bogactwo roślin, które są stosowane w medycynie. Wybiera się do miejscowości Kuks w pobliżu polskiej granicy, gdzie odwiedza doskonale zachowaną XVIII-wieczną aptekę.
- 1:10Desery Dekera (9)
magazyn kulinarny
Propozycja dla wszystkich wielbicieli słodkości. Mistrz cukiernictwa Tomasz Deker wprowadzi widzów w wysublimowany świat deserów. W każdym odcinku prowadzący przedstawi trzy przepisy.
- 1:35Nie bój ryby! 2: Szwecja (5)
magazyn kulinarny
Bartosz Lisek Kucharz okrętowy, Bartosz Lisek, dzieli się z widzami przepisami, nad którymi pracował przez lata. Podpowiada też, które ryby są najzdrowsze.
- 2:00Jakubiak - z miłości do lokalności 3 (10)
magazyn
Tomasz Jakubiak znów wyrusza w kulinarną podróż po Polsce. Zaprezentuje widzom kolejną porcję oryginalnych, lokalnych przepisów. Tym pokaże między innymi, jak przyrządzić rybę po toruńsku.
- 2:30David w Europie 3 (9)
magazyn poradnikowy
David Gaboriaud wyrusza w kulinarną podróż po Europie. Odwiedza m.in. Kopenhagę, Wilno i Tallinn. Gotuje potrawy, inspirując się lokalnymi składnikami, i przybliża charakterystykę miejscowej kuchni.
- 3:00Najlepsze ciasto w całej Francji (18)
reality show
W szranki stają amatorzy sztuki kulinarnej. Każdy z nich w ramach eliminacji zgłasza wypiek. Jury wybierze najsmaczniejsze ciasta, a wskazani przez nich uczestnicy zmierzą się w kolejnych etapach.
- 4:00Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (4)
magazyn kulinarny
Blogerka Marta Dymek przekonuje widzów że dania z przepisów opartych wyłącznie na roślinach są równie pyszne, co te tradycyjne. W każdym odcinku przedstawi trzy oryginalne potrawy.
- 4:30365 obiadów Mariety Mareckiej 4 (7)
magazyn kulinarny
Gospodyni podpowiada, skąd czerpać inspiracje na codzienne obiady. Zaprezentuje szereg pomysłowych i prostych w przygotowaniu posiłków. Zdradza też, jak odpowiedzialnie podchodzić do gotowania.
- 5:00Czy na pewno umiesz gotować? 6 (7)
reality show
Uczestnicy testują swoje umiejętności pod okiem Andrzeja Polana. Każdy z nich uważa, że jego popisowe danie jest wybitne i nie ma sobie równych. Ich domownicy nie podzielają jednak tej opinii.
- 5:30Czy na pewno umiesz gotować? 6 (8)
reality show
Uczestnicy testują swoje umiejętności pod okiem Andrzeja Polana. Każdy z nich uważa, że jego popisowe danie jest wybitne i nie ma sobie równych. Ich domownicy nie podzielają jednak tej opinii.
- LEGENDA:
- FILMY
- SERIALE
- ROZRYWKA
- SPORT
- DOKUMENT
- DLA DZIECI