Jakubiak rozgryza Włochy: Frutti di mare (5)
magazyn kulinarny Polska 2022
W skrócie: | W Toskanii mistrz kulinarny bierze udział w zbiorze oliwek. W Umbrii wybiera się na poszukiwanie trufli. Odwiedza Lombardię słynącą z wybornej szynki prosciutto crudo. Obserwuje produkcję parmezanu. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
czwartek, 16 maja za 11 dni |
14:50 | CANAL+ Kuchnia |
Opis
Mistrz kulinarny Tomasz Jakubiak odwiedza słoneczne Włochy, aby przyjrzeć się miejscowym specjałom i pokazać, jak powstają najważniejsze składniki tamtejszej kuchni. W Toskanii bierze udział w zbiorze oliwek, a w Umbrii wybiera się na poszukiwanie trufli. Nie zabraknie wizyty w Lombardii słynącej z wybornej szynki prosciutto crudo. Kucharz zagląda też do serowarni, by zobaczyć, jak powstaje parmezan. Sam oczywiście także gotuje smakowite i aromatyczne włoskie potrawy.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Tomasz Jakubiak gospodarz
Zobacz także
- Jakubiak rozgryza Włochy: Streetfood (4) - magazyn kulinarny - niedziela, 12 maja 12:00 i 1 późniejsza emisja
- Jakubiak rozgryza Włochy: Parmezan (1) - magazyn kulinarny - wtorek, 14 maja 14:50
- Jakubiak rozgryza Włochy: Oliwa (2) - magazyn kulinarny - wtorek, 14 maja 15:25
- Jakubiak rozgryza Włochy: Trufle (3) - magazyn kulinarny - środa, 15 maja 14:50
- Jakubiak rozgryza Włochy: Szynka parmeńska (6) - magazyn kulinarny - czwartek, 16 maja 15:25