x
Szczypta smaku (5/8)

Szczypta smaku (5/8)

magazyn kulinarny Polska 2013   b.o.
W skrócie:Rozprawa z mitem rodzinnego obiadu poprzedzonego długimi przygotowaniami. Agata serwuje oryginalną zieloną zupę, a Olga aromatyczne steki z rostbefu. Na deser jest oryginalna szarlotka.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Olga Kwiecińska do perfekcji opanowała sztukę gotowania i różnorakie kuchenne sztuczki. Agata Ziemnicka jest dietetyczką z pasją, która bez wytchnienia wynajduje różne sposoby na to, żeby jeść zdrowo i smacznie. Obie gotują nowoczesne i lekkie potrawy, wzorując się nie tylko na kuchni tradycyjnej. Każdy odcinek jest pełen inspiracji z innego zakątka świata. Olga i Agata sprawdzą, jak gotują prawdziwe włoskie mammy oraz zaserwują tradycyjne dania kuchni francuskiej. Nie zabraknie też pomysłowych łakoci.

Prowadzące starają się rozprawić z mitem nudnego rodzinnego obiadu poprzedzonego długimi i męczącymi przygotowaniami. Zamiast tradycyjnej pomidorówki i schabowego Agata serwuje oryginalną zieloną zupę, natomiast Olga pokazuje, w jaki sposób przyrządzić smaczne i aromatyczne steki z rostbefu. Na deser dziewczyny zaserwują nową, oryginalną wersję szarlotki.

Zobacz także