Szczypta smaku (1/8)
W skrócie: | Agata i Olga sięgną do przepisów, które udało im się zdobyć podczas podróży na Sycylię, na greckie wyspy i do Turcji. Prowadzące podpowiedzą, jak pokonać chandrę dzięki sycylijskim smakom. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
środa, 8 maja jutro |
20:30 | Food Network |
czwartek, 9 maja pojutrze |
14:45 | Food Network |
Opis
Olga Kwiecińska do perfekcji opanowała sztukę gotowania i różnorakie kuchenne sztuczki. Agata Ziemnicka jest dietetyczką z pasją, która bez wytchnienia wynajduje różne sposoby na to, żeby jeść zdrowo i smacznie. Obie gotują nowoczesne i lekkie potrawy, wzorując się nie tylko na kuchni tradycyjnej. Każdy odcinek jest pełen inspiracji z innego zakątka świata. Nie zabraknie też pomysłowych łakoci.
Agata i Olga spragnione słońca sięgną do przepisów, które udało im się zdobyć podczas podróży na Sycylię, na greckie wyspy i do gorącej Turcji. Podpowiedzą, jak pokonać przedwiosenną chandrę dzięki sycylijskim smakom warzywnego gulaszu - caponata. Specjalistki od zdrowego odżywiania sprawią, że w kuchni, niczym na greckiej Krecie, będzie cudownie pachnieć rozmarynem. Agata i Olga za pomocą szczypty aromatycznych przypraw użytych do tureckiej kofty wyzwolą w widzach południowy temperament.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Olga Kwiecińska gospodarz
- Agata Ziemnicka gospodarz
Zobacz także
- Szczypta smaku (2/8) - magazyn kulinarny - czwartek, 9 maja 20:35 i 1 późniejsza emisja
- Szczypta smaku (3/8) - magazyn kulinarny - piątek, 10 maja 20:35 i 1 późniejsza emisja
- Szczypta smaku (4/8) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 13 maja 20:45 i 1 późniejsza emisja
- Szczypta smaku (5/8) - magazyn kulinarny - wtorek, 14 maja 20:35 i 1 późniejsza emisja
- Szczypta smaku (6/8) - magazyn kulinarny - środa, 15 maja 20:35 i 1 późniejsza emisja
- Szczypta smaku (7/8) - magazyn kulinarny - czwartek, 16 maja 20:35 i 1 późniejsza emisja
- Szczypta smaku (8) - magazyn kulinarny - piątek, 17 maja 20:35