x
Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki: Franciszkanie z Prudnika

Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki: Franciszkanie z Prudnika

magazyn kulinarny Polska   b.o.
W skrócie:Remigiusz Rączka odwiedza klasztor franciszkanów w Górach Opawskich, gdzie w latach 50. był więziony Stefan Wyszyński. Przygotowuje placki prymasa z blachy, gotowaną babkę i franciszkańskiego królika.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Znany śląski kucharz Remigiusz Rączka odbywa kulinarne podróże, odwiedzając polskie klasztory. Odkrywa przechowywane tam od wieków receptury. Widzowie będą mieli szansę dowiedzieć się, jakie smaki i dania spopularyzowali zakonnicy. Niektóre z przepisów prowadzący wypróbuje, czego efektem będą pyszne i pożywne potrawy.

Remigiusz Rączka odwiedza klasztor franciszkanów i Sanktuarium św. Józefa w Prudnickim Lesie, w Górach Opawskich, gdzie w latach 50. był więziony Prymas Stefan Wyszyński. Wraz z bratem Salezym przygotowują placki Prymasa z blachy, gotowaną babkę i franciszkańskiego królika z czornymi kluskami i dymfkrautem.