Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki
magazyn kulinarny Polska
W skrócie: | Remigiusz Rączka odbywa kulinarne podróże, odwiedzając polskie klasztory. Odkrywa przechowywane od wieków receptury. Widzowie będą mieli szansę dowiedzieć się, jakie dania spopularyzowali zakonnicy. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
wtorek, 21 maja za 6 dni |
11:45 | TVP Historia 2 |
środa, 22 maja za 7 dni |
11:45 | TVP Historia 2 |
czwartek, 23 maja za 8 dni |
11:45 | TVP Historia 2 |
piątek, 24 maja za 9 dni |
11:45 | TVP Historia 2 |
poniedziałek, 27 maja za 12 dni |
11:45 | TVP Historia 2 |
Opis
Znany śląski kucharz Remigiusz Rączka odbywa kulinarne podróże, odwiedzając polskie klasztory. Odkrywa przechowywane tam od wieków receptury. Widzowie będą mieli szansę dowiedzieć się, jakie smaki i dania spopularyzowali zakonnicy. Niektóre z przepisów prowadzący wypróbuje, czego efektem będą pyszne i pożywne potrawy.
Zobacz także
- Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki: Werbiści z Chludowa - magazyn kulinarny - dziś, 15 maja 11:45
- Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki: Pallotyni z Karczówki - magazyn kulinarny - czwartek, 16 maja 11:45
- Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki: Zmartwychwstanki ze Stryszawy - magazyn kulinarny - piątek, 17 maja 11:45
- Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki: Pijarzy z Krakowa - magazyn kulinarny - poniedziałek, 20 maja 11:45