x
Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki: Dominikanie z Gidel

Klasztorne smaki według Remigiusza Rączki: Dominikanie z Gidel

magazyn kulinarny Polska   b.o.
W skrócie:Remigiusz Rączka odwiedza sanktuarium maryjne i klasztor w Gidlach. W 1615 roku sprowadzono tu dominikanów. Kucharz przygotuje pierogi św. Jacka i gidelskie obwarzanki według przepisu z 1815 roku.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Znany śląski kucharz Remigiusz Rączka odbywa kulinarne podróże, odwiedzając polskie klasztory. Odkrywa przechowywane tam od wieków receptury. Widzowie będą mieli szansę dowiedzieć się, jakie smaki i dania spopularyzowali zakonnicy. Niektóre z przepisów prowadzący wypróbuje, czego efektem będą pyszne i pożywne potrawy.

Tym razem Remigiusz Rączka odwiedza sanktuarium maryjne i klasztor w Gidlach, w powiecie radomszczańskim. W 1615 roku sprowadzono tu dominikanów, by strzegli cudownej figurki Matki Bożej z Dzieciątkiem. Kucharz przygotuje pierogi św. Jacka i gidelskie obwarzanki według przepisu z 1815 roku.