x
Ewa gotuje (85)

Ewa gotuje (85)

magazyn kulinarny Polska 2010-2012   od 7 lat
W skrócie:Gospodyni przygotowuje wędzonego łososia z sosem tatarskim na bazie domowego majonezu. Na deser upiecze babeczki z kajmakiem i wisienką. Widzowie dowiedzą się także, jak zamarynować pieczarki.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Ewa Wachowicz przybliża zasady przygotowywania posiłków zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, przy zachowaniu polskiej tradycji. Prezentuje przepisy, które zostały przez nią spisane w różnych zakątkach świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Nie zabraknie "technicznych" nowinek i kulinarnych ciekawostek, a także porad, jak ciekawie udekorować stół. W kuchni pani Ewie towarzyszą specjalnie zaproszeni goście.

Kulinarny oddech od świątecznych potraw. Dziś Ewa Wachowicz przygotowuje delikatnego, wędzonego łososia z sosem tatarskim na bazie domowego majonezu (zamiast łososia można dać wędlinę). Na deser gospodyni upiecze idealne na karnawał babeczki z kajmakiem i wisienką. W odcinku widzowie dowiedzą się także, jak domowym sposobem zamarynować pieczarki. Jest to przepis nadesłany do programu i nagrodzony przez prowadzącą.

Zobacz także