Ewa gotuje (443)
W skrócie: | Na początek Ewa przygotuje ceviche. Do wykonania tej przekąski niezbędna jest świeża ryba, która trafia na stół tuż po złowieniu. Kolejną zaproponowaną potrawą jest polędwica solona. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
wtorek, 14 maja za 8 dni |
3:15 | Polsat 2 (z napisami) |
Opis
Miss Polski z 1992 roku, Ewa Wachowicz, pokazuje, jak gotować zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, zachowując jednocześnie polską tradycję. Gospodyni programu przygotowuje potrawy w swojej prywatnej kuchni.
Na początek Ewa przygotuje przystawkę z surowej ryby na zimno, która jest ogromnie popularna w całej Ameryce Południowej, czyli ceviche. Do wykonania tej orzeźwiającej przekąski niezbędna jest superświeża ryba, która trafia na stół tuż po złowieniu. Z tego powodu w okolicach Babiej Góry, gdzie prezenterka przygotowuje ten latynoski przysmak, wykorzysta do przepisu miejscowego pstrąga, pochodzącego z okolicznych stawów hodowlanych. Kolejną zaproponowaną przez Ewę potrawą, również egzotyczną, jest jedno z najbardziej znanych dań peruwiańskich, czyli - lomo saltado - polędwica solona. Pochodzi ono z tradycyjnej kuchni chińskiej i u podnóża Andów nazywa się chifa.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (413) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 6 na 7 maja 2:35
- Ewa gotuje (430) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 6 na 7 maja 2:45
- Ewa gotuje (431) - magazyn kulinarny - noc pon./wt., 6 na 7 maja 3:15
- Ewa gotuje (488) - magazyn kulinarny - wtorek, 7 maja 6:00 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (474) - magazyn kulinarny - wtorek, 7 maja 7:10
- Ewa gotuje (475) - magazyn kulinarny - wtorek, 7 maja 7:35
- Ewa gotuje (414) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 7 na 8 maja 2:30
- Ewa gotuje (432) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 7 na 8 maja 2:45
- Ewa gotuje (433) - magazyn kulinarny - noc wt./śr., 7 na 8 maja 3:15
- Ewa gotuje (489) - magazyn kulinarny - środa, 8 maja 6:00 i 1 późniejsza emisja