Jakubiak rozgryza Chorwację: Peka na wyspie Krk (2)
magazyn kulinarny Polska 2022
W skrócie: | Oprócz pięknych plaż, zabytków i słonecznej pogody Chorwacja ma do zaoferowania wyborną kuchnię. Tomasz Jakubiak szuka lokalnych specjałów. Pokazuje, jak wyrabia się słone sery i przygotowuje ajwar. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
czwartek, 6 czerwca za 4 dni |
15:25 | CANAL+ Kuchnia |
niedziela, 9 czerwca za 7 dni |
11:05 | CANAL+ Family |
Opis
Popularny mistrz kuchni rusza nad Adriatyk. Zamierza odkryć najciekawsze smaki Chorwacji. Kraj ten to cel wakacyjnych wycieczek wielu Polaków. Oprócz pięknych plaż, zabytków i słonecznej pogody ma do zaoferowania wyborną kuchnię. Tomasz Jakubiak szuka lokalnych specjałów. Pokaże, jak uprawia się kapary, hoduje ostrygi, łowi dorady, wyrabia słone sery i przygotowuje ajwar. Sprawdzi też, jakie potrawy miejscowi wybierają podczas grillowania.
Zobacz także
- Jakubiak rozgryza Chorwację: Ostrygi z Istrii (1) - magazyn kulinarny - czwartek, 6 czerwca 14:50
- Jakubiak rozgryza Chorwację: Uliczne jedzenie w Zagrzebiu (3) - magazyn kulinarny - piątek, 7 czerwca 14:50
- Jakubiak rozgryza Chorwację: Ryby z Adriatyku (4) - magazyn kulinarny - piątek, 7 czerwca 15:25
- Jakubiak rozgryza Chorwację: Kapary z Kaprije (5) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 10 czerwca 14:50
- Jakubiak rozgryza Chorwację: Smaki wyspy Pag (6) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 10 czerwca 15:25