Zdrowie na widelcu: Warzywa strączkowe (27)
W skrócie: | Prowadząca Anna Guzik przygląda się warzywom strączkowym w ziarnach. Widzowie dowiedzą się, ile tak naprawdę jest dobrego białka w soi oraz poznają przepis na pyszną grochówkę. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Program, w którym Anna Guzik sprawdzi, co jedzą widzowie i zmieni ich nawyki żywieniowe tak, aby byli piękni i zdrowi. Prowadząca odwiedzi markety i poszuka w nich zdrowych produktów. Doradzi, co warto, a czego nie warto kupować. Następnie zaprosi do swojej kuchni, gdzie zademonstruje bogate w witaminy produkty, które urozmaicą codzienne posiłki.
Anna Guzik przygląda się warzywom strączkowym w ziarnach. Widzowie dowiedzą się, ile tak naprawdę jest dobrego białka w soi oraz czy nadmiar tych ziaren w diecie mężczyzn i osób chorych na tarczycę rzeczywiście jest szkodliwy. Prowadząca sprawdzi również, ile grochu znajduje się w tradycyjnej grochówce i co tak naprawdę można znaleźć w kartonie z tą zupą. Gospodyni programu zbada również, w jaki sposób producenci przetworów z warzyw strączkowych - które można znaleźć na sklepowych półkach ze zdrową żywnością - oszukują klientów. A także odkryje wszystkie tajemnice warzyw w puszce, m.in. fasoli i groszku. Na koniec Anna Guzik zaprasza widzów do swojej kuchni, gdzie zaprezentuje zdrową wersję grochówki.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Anna Guzik gospodarz