x
Zdrowie na widelcu: Syrop glukozowo-fruktozowy (76)

Zdrowie na widelcu: Syrop glukozowo-fruktozowy (76)

magazyn poradnikowy Polska 2015   od 12 lat
W skrócie:Anna Guzik ocenia syrop glukozowo-fruktozowy, który można znaleźć w wielu produktach. Sprawdza, czy ten amerykański wynalazek jest główną przyczyną plagi otyłości. Porównuje go z tradycyjnym cukrem.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Program, w którym Anna Guzik sprawdzi, co jedzą widzowie i zmieni ich nawyki żywieniowe tak, aby byli piękni i zdrowi. Prowadząca odwiedzi markety i poszuka w nich zdrowych produktów. Doradzi, co warto, a czego nie warto kupować. Następnie zaprosi do swojej kuchni, gdzie zademonstruje bogate w witaminy produkty, które urozmaicą codzienne posiłki. Prowadzącej w tropieniu żywieniowych bubli towarzyszyć będzie dietetyczka.

Anna Guzik ocenia pewien amerykański wynalazek - syrop glukozowo-fruktozowy, który można znaleźć w wielu produktach, nie tylko tych słodkich. Prowadząca sprawdzi, czy jest on główną przyczyną plagi otyłości, i porówna go z tradycyjnym cukrem. Widzowie dowiedzą się, do rozwoju jakich chorób może się przyczyniać. Za to w kuchni Ania upiecze smaczny, słodki, choć bez syropu, zdrowy piernik na jogurcie naturalnym. Prowadząca przygotuje również domową konserwę rybną.

Twórcy (pokaż wszystkich)