x
Zdrowie na widelcu: Pierogi i pyzy (31)

Zdrowie na widelcu: Pierogi i pyzy (31)

magazyn poradnikowy Polska 2013   od 12 lat
W skrócie:Anna Guzik podpowie, jak wybrać zdrowe gotowe dania mączne oraz jak przyrządzić samemu klasyczne pyzy i pierogi. Gospodyni programu sprawdzi także, co dzieje się podczas smażenia pierogów.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Program, w którym Anna Guzik sprawdzi, co jedzą widzowie i zmieni ich nawyki żywieniowe tak, aby byli piękni i zdrowi. Prowadząca odwiedzi markety i poszuka w nich zdrowych produktów. Doradzi, co warto, a czego nie warto kupować. Następnie zaprosi do swojej kuchni, gdzie zademonstruje bogate w witaminy produkty, które urozmaicą codzienne posiłki.

Polacy kochają kluchy i nie można temu zaprzeczyć. Nawet w czasach, których synonimem jest szczupła sylwetka i przestrzeganie diety, nie ma co polemizować z sympatią do potraw mącznych. Dlatego Anna Guzik nie będzie do nich zniechęcać, lecz podpowie, jak wybrać zdrowe gotowe dania oraz jak przyrządzić samemu klasyczne pyzy i pierogi. Gospodyni sprawdzi, co dzieje się podczas smażenia pierogów oraz czym producenci faszerują sklepowe pyzy. Na koniec porówna, które nadzienie do pierogów jest najzdrowsze.

Twórcy (pokaż wszystkich)