x
Zdrowie na widelcu: Jak nas oszukują na mięsie? (33)

Zdrowie na widelcu: Jak nas oszukują na mięsie? (33)

magazyn poradnikowy Polska 2013   od 12 lat
W skrócie:Anna Guzik podpowie, jak zrobić ranking bezpiecznych sklepów mięsnych. Przypomni największe afery ostatnich lat, w których oszukiwano konsumentów. Aktorka przygotuje także carpaccio wołowe.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Program, w którym Anna Guzik sprawdzi, co jedzą widzowie i zmieni ich nawyki żywieniowe tak, aby byli piękni i zdrowi. Prowadząca odwiedzi markety i poszuka w nich zdrowych produktów. Doradzi, co warto, a czego nie warto kupować. Następnie zaprosi do swojej kuchni, gdzie zademonstruje bogate w witaminy produkty, które urozmaicą codzienne posiłki.

Anna Guzik podpowie, jak zrobić swój prywatny ranking bezpiecznych sklepów mięsnych. Prowadząca przypomni największe afery ostatnich lat, w których oszukiwano konsumentów na mięsie oraz powie, jak nie dać się nabrać ponownie. Widzowie poznają metody sprzedawców na odświeżanie wędlin i mięsa. Podpowie również, jak rozpoznać kurczaka niefaszerowanego hormonami i antybiotykami oraz które mięso pochodzi od zwierząt, trzymanych w godnych warunkach. W kuchni aktorka przygotuje Carpaccio wołowe z nieoszukanej wołowiny.

Twórcy (pokaż wszystkich)