x

Wiem, co jem i wiem, co kupuję (5/13)

magazyn poradnikowy Polska   od 12 lat
W skrócie:Statystyczny Polak zjada rocznie przeszło 2 kg chemicznych dodatków do żywności. Katarzyna Bosacka ujawnia nazwy specyfików, których używają chciwi na zarobek i nieuczciwi producenci.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Katarzyna Bosacka tym razem policzy oka w rosole, doradzi, jak nie schrzanić białej kiełbasy i zapewni widzom szczyptę egzotyki. Odpowie też na pytania od zawsze nurtujące Polaków. Czy kasza jest dobra jak matka nasza, a soja to na pewno przyjaciółka twoja? Jak wybrać w sklepie niezłe ziółka? Co będzie zdrowsze, kefir czy maślanka? Dlaczego większość polędwic jest produkowanych ze schabu? Katarzynie Bosackiej nigdy nie zabraknie spożywczych inspiracji.A co z innymi produktami? Prowadząca sprawdzi, jak nie połamać sobie zębów na paście oraz jak nie naciąć się na noże kuchenne. I jak dopasować jeansy idealnie do figury i portfela. Drżyjcie nieuczciwi sprzedawcy i producenci, jednoczcie się konsumenci!

Statystyczny Polak zjada rocznie przeszło 2 kg chemicznych dodatków do żywności! Ponad połowa z nas nie czyta etykiet, w których zawarte są informacje na temat substancji dodawanych do produktów. Katarzyna Bosacka ujawni jakich specyfików używają producenci, żeby ze swoich wyrobów wycisnąć jeszcze więcej grosza. "Wiem, co kupuję" sprawa lekko śmierdząca, czyli jak kupić dezodorant antyperspiracyjny.