Smaki świata - pośród mórz (6)
magazyn kulinarny Polska 2021
W skrócie: | Ola przemierza wybrzeże Włoch. Dociera do Polignano a Mare i Monopoli. Zagląda na lokalny targ. Przyrządza miejscowe potrawy - makaron z cukinią i ricottą oraz ogórki nadziewane ceviche z krewetek. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Ola Nguyen kolejny raz wyrusza na poszukiwanie pysznych potraw i oryginalnych przepisów z różnych zakątków świata. Podczas swojej wyprawy przemierzy okolice południowego Adriatyku i północnego Morza Jońskiego. Skosztuje specjałów m.in. w portach Riwiery Albańskiej, we włoskiej Apulii, na Korfu i Wyspach Jońskich.
Ola Nguyen przemierza adriatyckie wybrzeże Włoch. Dociera do miasteczek Polignano a Mare i Monopoli. Zagląda na lokalny targ. Przyrządza także miejscowe potrawy - strascinati di grano saraceno con zucchine, czyli makaron z cukinią i ricottą, oraz cetriolo con gamberi, a więc ogórki nadziewane ceviche z krewetek.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ola Nguyen gospodarz
Zobacz także
- Smaki świata - pośród mórz: Otranto (8) - magazyn kulinarny - sobota, 11 maja 6:40
- Smaki świata - pośród mórz: Leuca (9) - magazyn kulinarny - niedziela, 12 maja 6:40 i 1 późniejsza emisja
- Smaki świata - pośród mórz (10) - magazyn kulinarny - niedziela, 19 maja 6:40