x

Smaki czasu z Karolem Okrasą: Wszystko o wędzeniu

magazyn kulinarny   b.o.
W skrócie:W warmińskiej osadzie Guzowy Piec Karol Okrasa opowiada o tradycyjnej wędzarni, a także radzi, jak wykonać małą wędzarnię z drewnianej beczki. Potem wędzi pstrągi i zamarynowane polędwiczki.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Po "Kuchni z Okrasą" popularny mistrz sztuki kulinarnej wraca na antenę telewizyjnej Dwójki. Prowadzący Karol Okrasa zaprasza swoich gości, znane postacie polskiego show-biznesu, do odkrycia własnych kulinarnych fascynacji. Jego zadaniem jest stworzenie gastronomicznego odpowiednika emocji, które nosi w sobie każda z osób goszczących w programie. Inspiracją do stworzenia wymarzonego dania mogą być m.in. wspomnienia z dzieciństwa lub fascynacja kuchnią poznaną w czasie podróży zagranicznej.

Znany kucharz jedzie do warmińskiej osady Guzowy Piec. Na miejscu opowie, jak się wędzi w tradycyjnej wędzarni zbudowanej z cegły, a także wyjaśni, jak wykonać na działce amatorską wędzarnię z drewnianej beczki. Potem razem z gościem, szefem kuchni Dariuszem Strucińskim, przygotuje dwie potrawy. Uwędzi świeże pstrągi i specjalnie zamarynowane polędwiczki. Do tego poda sałatkę z selera i kiszonej kapusty.

Twórcy (pokaż wszystkich)