x

Smaki czasu z Karolem Okrasą: Robert Więckiewicz

magazyn kulinarny   b.o.
Występują:Robert Więckiewicz
W skrócie:Gościem Karola Okrasy jest aktor Robert Więckiewicz, który opowiada o swoim dzieciństwie na Śląsku. Pan Karol przygotowuje czerninę i zrazy z polędwicy wołowej w czerwonym winie.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Po "Kuchni z Okrasą" popularny mistrz sztuki kulinarnej wraca na antenę telewizyjnej Dwójki. Prowadzący Karol Okrasa zaprasza swoich gości, znane postacie polskiego show-biznesu, do odkrycia własnych kulinarnych fascynacji. Jego zadaniem jest stworzenie gastronomicznego odpowiednika emocji, które nosi w sobie każda z osób goszczących w programie. Inspiracją do stworzenia wymarzonego dania mogą być m.in. wspomnienia z dzieciństwa lub fascynacja kuchnią poznaną w czasie podróży zagranicznej.

Gość dzisiejszego wydania, Robert Więckiewicz, opowiada o swoim dzieciństwie spędzonym na Śląsku, potrawach przyrządzanych przez babcię oraz przysmakach serwowanych przez swoją teściową. Na życzenie aktora Karol Okrasa przygotowuje: czerninę z krwi kaczej i octu z suszonymi wiśniami i śliwkami oraz zrazy z polędwicy wołowej w sosie z czerwonego wina.

Twórcy (pokaż wszystkich)