x

(Ro)zważmy to (4)

magazyn kulinarny   b.o.
W skrócie:Dieta pudełkowa to rozwiązanie dla osób zapracowanych. Codziennie rano ktoś przygotowuje dla klienta posiłki na cały dzień. Kasia sprawdza, ile kosztuje taka dieta i czy jest warta swojej ceny.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Katarzyna Bosacka przygląda się najpopularniejszym produktom spożywczym i przemysłowym, z których codziennie korzysta każdy z nas, takich jak np.: ketchup, wędlina, dżem czy suszone owoce. Sprawdza, czy opłaca się robić domowe zamienniki tych popularnych produktów, nie tylko ze względu na zdrowie, ale też domowy budżet.

Kasia Bosacka przygląda się dietom pudełkowym, chałwie, masłom orzechowym, czekoladkom i kostkom rosołowym. Dieta pudełkowa wydaje się doskonałym rozwiązaniem dla osób zapracowanych. Codziennie rano ktoś przygotowuje dla klienta posiłki na cały dzień. Kasia sprawdza, ile kosztuje taka dieta i czy nie prościej i taniej przygotować ją samemu w domu. W kolejnym felietonie Kasia odpowiada na pytanie, jak zaspokoić apetyt na słodką i zdrową przekąskę. Z Moniką Morozowską przygotowuje domową wersję chałwy. Następnie Kasia nalizuje skład masła orzechowego, robi przegląd sklepowych maseł i proponuje domową wersję tego smakołyku. Z kolei kostki rosołowe zawierają dużo soli i wiele konserwantów. Kasia szuka domowego odpowiednika sklepowej kostki.