Pyszne 25 (12-ost.)
W skrócie: | Anna Starmach uczy widzów, jak w 25 minut przygotować niezwykłe dania za jedyne 25 zł. Prowadząca prezentuje trzy autorskie przepisy. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Druga edycja programu, w którym Anna Starmach uczy widzów, jak w 25 minut przygotować niezwykłe dania, i to za jedyne 25 zł. Prowadząca starannie wybiera składniki, aby nie przekroczyć przeznaczonej na jedzenie kwoty. Następnie, w ciągu jednego odcinka prezentuje trzy autorskie przepisy. W przygotowanym przez nią jadłospisie znajdą się aromatyczne zupy, świeże sałatki i kuszące desery. Osoby, które przyswoją sobie rady gospodyni programu, z pewnością nigdy nie poczują się niekomfortowo z powodu nagłej wizyty gości.
Tym razem bakalie będą rządzić w kuchni Ani Starmach. Na osłodę jesiennej chandry prowadząca zaproponuje jabłka zapiekane pod kruszonką i kisiel z czerwonych owoców, które zadowolą nawet najbardziej wybredne podniebienia. Drugą propozycją będą przepyszne słodko-gorzko-ostre szaszłyki z indyka z cykorią w miodzie. Ania udowodni, że wbrew pozorom kuchnia francuska nie jest trudna. Jej tarta z serem camembert z miodem i suszoną żurawiną oraz suszone śliwki faszerowane migdałami i obtoczone w boczku to danie, które nie tylko urzeka smakiem, ale też na tyle proste, że poradzą sobie z nim nawet początkujący kucharze.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Anna Starmach gospodarz
Zobacz także
- Pyszne 25 (1/8) - magazyn kulinarny - dziś, 11 maja 6:35 i 1 późniejsza emisja
- Pyszne 25 (2/8) - magazyn kulinarny - niedziela, 12 maja 6:35 i 1 późniejsza emisja
- Pyszne 25 (3/8) - magazyn kulinarny - sobota, 18 maja 6:35 i 1 późniejsza emisja
- Pyszne 25 (4/8) - magazyn kulinarny - niedziela, 19 maja 6:35
- Pyszne 25 (1/12) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 20 maja 20:40 i 1 późniejsza emisja
- Pyszne 25 (2/12) - magazyn kulinarny - wtorek, 21 maja 20:35 i 1 późniejsza emisja
- Pyszne 25 (3/12) - magazyn kulinarny - środa, 22 maja 20:35 i 1 późniejsza emisja
- Pyszne 25 (4/12) - magazyn kulinarny - czwartek, 23 maja 20:30