Podróże kulinarne Roberta Makłowicza: Alpejski piknik ze smakiem
magazyn kulinarny
W skrócie: | Na wyprawę wąskotorową kolejką po alpejskich zboczach Robert Makłowicz zabiera ze sobą regionalne przysmaki - kiełbasę z kozicy i góralski ser. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Cykl kulinarny prezentujący zarówno tradycyjne jak i wyszukane potrawy kuchni polskiej oraz światowej. Wszystkie dania przygotowane są w malowniczych, naturalnych plenerach.
Na wyprawę wąskotorową kolejką po alpejskich zboczach Robert Makłowicz zabiera ze sobą regionalne przysmaki - kiełbasę z kozicy i góralski ser. Z mięsa kozicy przygotuje ragout. Nad pięknym jeziorem Achensee przyrządzi alpejskiego pstrąga ze szparagami i sosem na bazie miejscowego wina.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Robert Makłowicz gospodarz