Pikantne podróże Shane'a Delii: Maurowie (8)
(Shane Delia's Moorish Spice Journey: Home of Tapas)
magazyn kulinarny 2015
W skrócie: | Hiszpańska szynka uważana jest za najlepszą na świecie. Shane Delia wybiera się do tuczarni trzody chlewnej na hiszpańskich wzgórzach, by obejrzeć środowisko, w którym powstaje szynka tej jakości. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Tym razem Shane Delia odbywa pikantną podróż z Maroka do południowej Hiszpanii, by zbadać dawną kuchnię Maurów, którzy okupowali Hiszpanię przez niemal osiem wieków. Odwiedza liczne restauracje, uliczne stoiska i domowe kuchnie, by znaleźć najlepsze potrawy, które Hiszpanie zawdzięczają Maurom. Poznawszy wyjątkowe smaki i dawne tradycje kulinarne, Shane powraca do Australii, gdzie na nowo przygotuje tysiącletnie przepisy, które umieści w menu swojej restauracji Maha.
Hiszpańska szynka z najwyższej półki uważana jest za najlepszą na świecie, a Shane Delia wybiera się do tuczarni trzody chlewnej na hiszpańskich wzgórzach, by obejrzeć wyjątkowe środowisko, niezbędne do produkcji szynki tej jakości.