x
Pascal po polsku (4-ost.)

Pascal po polsku (4-ost.)

magazyn kulinarny Polska 2014   b.o.
W skrócie:Pascal przyrządza makaron razowy z indykiem oraz sałatkę z wędzoną makrelą. Mistrz kuchni wybiera się nad Bałtyk do ogromnej wędzarni ryb. Przygotowuje także delikatny krem z pomidorów.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Na miłośników smacznej kuchni czeka aż dwanaście przepisów inspirowanych polskimi przysmakami. Tym razem pod lupą Pascala Brudnickiego znajdą się lokalne warzywa, ryby i słodycze. W menu pojawią się m.in. okoń morski pod pistacjową pierzynką, zupa pomidorowa z serowymi "dachówkami" i smakowity sernik czekoladowy. Dla dbających o linię nie zabraknie dietetycznych przepisów oraz porad i kuchennych trików. Pascal samodzielnie złowi i przyrządzi dorsza z Bałtyku. Wybierze się także do wędzarni szprotek i makreli, fabryki żółtego sera oraz pasieki, która znajduje się na dachu warszawskiego wieżowca.

Pascal zaproponuje trzy przepisy na lekkie dania. Przyrządzi makaron razowy z indykiem. Kolejną propozycją będzie sałatka z grillowanych warzyw z wędzoną makrelą. Mistrz kuchni wybierze się nad Bałtyk, do ogromnej wędzarni ryb. Na koniec kucharz zrobi delikatny krem z pomidorów z serowymi "dachówkami". Ten przepis będzie pretekstem, by odwiedzić największą w Polsce mleczarnię, w której produkuje się ser dojrzewający.