Okrasa łamie przepisy: Zielona kuchnia
W skrócie: | Karol Okrasa gości w jednej z najnowocześniejszych szklarni w Polsce, która mieści się pod Piotrkowem Trybunalskim. Przygotowuje m.in. sałatkę rybną z podpieczonym łososiem i krokiety z ciecierzycy. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Wraz z końcem zimy zwiększa się ochota na spożywanie lżejszych potraw, najlepiej w towarzystwie nowalijek. W tym odcinku Karol Okrasa zabiera widzów do jednej z najnowocześniejszych szklarni w Polsce, która mieści się pod Piotrkowem Trybunalskim. Tu jest zielono i smacznie przez cały rok. W niezwykłej scenerii mistrz kuchni przygotuje: sałatę rybną z podpieczonym łososiem, krokiety z ciecierzycy w kremowym sosie śledziowym i sałatkę z gotowanego kurczaka ze świeżymi warzywami i orientalnym sosem.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Przy wspólnym stole - magazyn kulinarny - dziś, 29 kwietnia 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Smak mięsa z kością - magazyn kulinarny - wtorek, 30 kwietnia 7:20
- Okrasa łamie przepisy: Kiszonki z Beskidu Niskiego - magazyn kulinarny - wtorek, 30 kwietnia 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Królewski bażant (353) - magazyn kulinarny - wtorek, 30 kwietnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Kwiaty czarnego bzu - magazyn kulinarny - wtorek, 30 kwietnia 16:10
- Okrasa łamie przepisy: W starej piekarni - magazyn kulinarny - wtorek, 30 kwietnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Jak jeść by dłużej żyć - magazyn kulinarny - wtorek, 30 kwietnia 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Galicyjski strudel - magazyn kulinarny - środa, 1 maja 7:00 i 4 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Ryby z jeziora Wdzydze - magazyn kulinarny - środa, 1 maja 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Sos holenderski - magazyn kulinarny - środa, 1 maja 14:50 i 2 późniejsze emisje