Okrasa łamie przepisy: Kuchnia nad Drwęcą
W skrócie: | Karol wyruszy nad Drwęcę na Kujawach. Spotka się z panem Witkiem, który zajmuje się wyrobem regionalnych produktów. Szczególnym uznaniem wśród smakoszy cieszą się jego wędliny i sery dojrzewające. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol wyruszy nad Drwęcę na Kujawach. Spotka się z panem Witkiem, który amatorsko, ale z powodzeniem zajmuje się wyrobem regionalnych produktów. Szczególnym uznaniem wśród smakoszy cieszą się przygotowywane przez niego wędliny - salami z jelenia czy wędzony schab z dzika ze słoniną - a także sery dojrzewające oraz aromatyczne octy owocowe. Kucharz przyrządzi dania z użyciem tych specjałów: zupę z jagnięcymi pulpetami, kaszę z salami z jelenia oraz łopatkę jagnięcą duszoną w papryce i doprawioną octem gruszkowym.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Smak mięsa z kością - magazyn kulinarny - dziś, 30 kwietnia 7:20
- Okrasa łamie przepisy: Kiszonki z Beskidu Niskiego - magazyn kulinarny - dziś, 30 kwietnia 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Przy wspólnym stole - magazyn kulinarny - dziś, 30 kwietnia 8:20
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Królewski bażant (353) - magazyn kulinarny - dziś, 30 kwietnia 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Kwiaty czarnego bzu - magazyn kulinarny - dziś, 30 kwietnia 16:10
- Okrasa łamie przepisy: W starej piekarni - magazyn kulinarny - dziś, 30 kwietnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Jak jeść by dłużej żyć - magazyn kulinarny - dziś, 30 kwietnia 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Galicyjski strudel - magazyn kulinarny - środa, 1 maja 7:00 i 4 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Ryby z jeziora Wdzydze - magazyn kulinarny - środa, 1 maja 12:00
- Okrasa łamie przepisy: Sos holenderski - magazyn kulinarny - środa, 1 maja 14:50 i 2 późniejsze emisje