Makłowicz w Polsce (2/8)
magazyn kulinarny Polska
W skrócie: | Robert Makłowicz odwiedza Wielkopolskę. W Grodzisku Wielkopolskim smakuje piwo, znane już w średniowieczu jako grodzisz. Poznaje lokalne specjały takie jak ser smażony, pyry z gzikiem i leberka. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
piątek, 7 czerwca za 5 dni |
18:30 | Food Network |
sobota, 8 czerwca za 6 dni |
17:00 | Food Network |
niedziela, 9 czerwca za 7 dni |
2:15 | Food Network |
Opis
Po 18 latach Robert Makłowicz znowu lekko i z humorem opowiada o kulinarnych tradycjach i atrakcjach Polski. Poznaje lokalnych producentów żywności i odkrywa kolejne przepisy inspirowane kuchnią regionalną.
Robert Makłowicz odwiedza Wielkopolskę. W Grodzisku Wielkopolskim smakuje piwo, znane już w średniowieczu jako grodzisz, a w XIX wieku słynne w Niemczech i na świecie pod marką "Graetzer Bier". Odwiedza folwark w Wąsowie, a także poznaje lokalne specjały, jak: ser smażony, pyry z gzikiem, leberkę, bułczankę i inne tradycyjne wędliny, sery grądzkie, roladę z lina czy zupę z młodego bobu.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Robert Makłowicz gospodarz
Zobacz także
- Makłowicz w Polsce (6/8) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 3 czerwca 6:35 i 2 późniejsze emisje
- Makłowicz w Polsce (7/8) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 3 czerwca 7:10 i 2 późniejsze emisje
- Makłowicz w Polsce (8) - magazyn kulinarny - wtorek, 4 czerwca 7:40 i 2 późniejsze emisje
- Makłowicz w Polsce (1/8) - magazyn kulinarny - piątek, 7 czerwca 18:00 i 2 późniejsze emisje
- Makłowicz w Polsce (3/8) - magazyn kulinarny - piątek, 7 czerwca 19:05 i 1 późniejsza emisja
- Makłowicz w Polsce (4/8) - magazyn kulinarny - piątek, 14 czerwca 18:00 i 1 późniejsza emisja
- Makłowicz w Polsce (5/8) - magazyn kulinarny - piątek, 14 czerwca 18:30 i 1 późniejsza emisja