Makłowicz w drodze (2/3)
W skrócie: | Pierwszym celem wyprawy Roberta Makłowicza jest górskie schronisko Dolomiten Hütte. Podróżujący kucharz przyrządza krupnik z pęczaku. Następnie przygląda się, jak powstaje słynny miejscowy sznaps. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
niedziela, 12 maja za 6 dni |
11:35 | Food Network |
Opis
Kolejna odsłona autorskiego, kulinarno-podróżniczego, programu Roberta Makłowicza, który jako pierwszy w dziejach telewizji polskiej zaproponował widzom zwiedzanie świata poprzez pryzmat kulinariów. Jego nowy cykl ukazuje związki kuchni z kulturą i historią odwiedzanych regionów, odkrywa lokalne tradycje oraz miejscowe specjały i osadza je w kontekście historii małych ojczyzn.
Pierwszym celem podróży Roberta jest górskie schronisko Dolomiten Hütte, które szczyci się pięknymi widokami i tradycyjną kuchnię. Kucharz zamawia serowe kluski Käsespätzle, a sam na tarasie z widokiem na Spitz Kofel gotuje Osttiroler Gerstensuppe czyli krupnik z pęczaku. Następnie przygląda się, jak słynny miejscowy sznaps powstaje w rodzinnej destylarni, która przerabia owoce z przydomowego sadu. Kolejnymi etapami w podróży są miasto Lienz oraz stacja narciarska Kals am Grossglockner, u stóp najwyższego szczytu Austrii.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Robert Makłowicz gospodarz
Zobacz także
- Makłowicz w drodze - magazyn kulinarny - wtorek, 7 maja 6:00 i 12 późniejszych emisji
- Makłowicz w drodze (1/7) - magazyn kulinarny - sobota, 11 maja 17:05
- Makłowicz w drodze (2/7) - magazyn kulinarny - sobota, 11 maja 17:40
- Makłowicz w drodze (1/3) - magazyn kulinarny - niedziela, 12 maja 11:00
- Makłowicz w drodze (3) - magazyn kulinarny - niedziela, 12 maja 12:10
- Makłowicz w drodze (3/7) - magazyn kulinarny - sobota, 18 maja 17:05
- Makłowicz w drodze (4/7) - magazyn kulinarny - sobota, 18 maja 17:40
- Makłowicz w drodze (1/10) - magazyn kulinarny - niedziela, 19 maja 11:00
- Makłowicz w drodze (2/10) - magazyn kulinarny - niedziela, 19 maja 11:35
- Makłowicz w drodze (3/10) - magazyn kulinarny - niedziela, 19 maja 12:10