Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Jolanta Kleser, trenerka kulinarna i miłośniczka kuchni regionalnej, wyrusza w podróż po Polsce w poszukiwaniu inspirujących przepisów. Stara się wybierać i promować takie, które byłyby zarówno zdrowe, jak i smaczne. Kolejnym kryterium jest łatwość przygotowania. Repertuar potraw Kleser potrafi zaskoczyć nawet zapalonych miłośników kuchni.
W towarzystwie Joli Kleser wybieramy się na Suwalszczyznę. To tutaj bliżej poznamy naszego niepozornego i niedocenionego ziemniaka. Przygotujemy kartacze, placki ziemniaczane i bliny litewskie.
Zobacz także
- ABC gotowania - kuchnia polska: Ziemniaki (4) - magazyn kulinarny - sobota, 4 maja 9:25
- Bosacka daje radę 2: Ziemniaki (4) - magazyn poradnikowy - niedziela, 12 maja 11:30 i 3 późniejsze emisje