Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
czwartek, 9 maja za 9 dni |
2:50 | CANAL+ Family |
sobota, 11 maja za 11 dni |
23:45 | CANAL+ Kuchnia |
Opis
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych ciekawych odsłonach. Na rodzimych stołach od wieków pojawiają się bigos, żurek, gołąbki, pierogi, flaki czy pyzy. Prowadzący szuka przepisów w starych książkach kucharskich, by pokazać, jak tradycyjne dania zmieniały się na przestrzeni lat. Potem przyrządza wybraną potrawę w trzech wariantach. Do tego, podróżując po Polsce, poznaje lokalne wersje dań, z którymi postanowił się zmierzyć.
Tomasz Jakubiak prezentuje szlagiery polskiej kuchni w rozmaitych ciekawych odsłonach. Tym razem na stole zagoszczą dania o wyrazistym kwaśnym smaku - kapuśniak oraz żur.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Tomasz Jakubiak gospodarz
Zobacz także
- Jakubiak rozgryza Polskę: Żur (2) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 8 na 9 maja 3:15
- Jakubiak rozgryza Polskę: Bigos (3) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 8 na 9 maja 3:50
- Jakubiak rozgryza Polskę: Pyzy (4) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 8 na 9 maja 4:15
- Jakubiak rozgryza Polskę: Schabowy (5) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 8 na 9 maja 4:45
- Jakubiak rozgryza Polskę: Gołąbki (6) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 8 na 9 maja 5:10
- Jakubiak rozgryza Polskę: Zrazy (7) - magazyn kulinarny - noc śr./czw., 8 na 9 maja 5:35
- Jakubiak rozgryza Polskę: Flaki (8) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 9 na 10 maja 1:50
- Jakubiak rozgryza Polskę: Golonka (9) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 9 na 10 maja 2:15
- Jakubiak rozgryza Polskę: Pierogi (10) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 9 na 10 maja 2:50