Jakubiak rozgryza Chorwację: Ryby z Adriatyku (4)
magazyn kulinarny Polska 2022
W skrócie: | Oprócz pięknych plaż, zabytków i słonecznej pogody Chorwacja ma do zaoferowania wyborną kuchnię. Tomasz Jakubiak szuka lokalnych specjałów. Pokazuje, jak wyrabia się słone sery i przygotowuje ajwar. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
środa, 8 maja dziś |
15:25 | CANAL+ Kuchnia |
sobota, 18 maja za 10 dni |
8:00 | CANAL+ Kuchnia |
Opis
Popularny mistrz kuchni rusza nad Adriatyk. Zamierza odkryć najciekawsze smaki Chorwacji. Kraj ten to cel wakacyjnych wycieczek wielu Polaków. Oprócz pięknych plaż, zabytków i słonecznej pogody ma do zaoferowania wyborną kuchnię. Tomasz Jakubiak szuka lokalnych specjałów. Pokaże, jak uprawia się kapary, hoduje ostrygi, łowi dorady, wyrabia słone sery i przygotowuje ajwar. Sprawdzi też, jakie potrawy miejscowi wybierają podczas grillowania.
Zobacz także
- Jakubiak rozgryza Chorwację: Uliczne jedzenie w Zagrzebiu (3) - magazyn kulinarny - dziś, 8 maja 14:50 i 1 późniejsza emisja
- Jakubiak rozgryza Chorwację: Kapary z Kaprije (5) - magazyn kulinarny - czwartek, 9 maja 14:50
- Jakubiak rozgryza Chorwację: Smaki wyspy Pag (6) - magazyn kulinarny - czwartek, 9 maja 15:25 i 1 późniejsza emisja