x
Grzeszki na widelcu (115)

Grzeszki na widelcu (115)

magazyn poradnikowy Polska 2016   od 12 lat
W skrócie:Niewiele osób zdaje sobie sprawę z tego, że do ponad 80% produktów dostępnych na polskim rynku dodaje się biały cukier. W tym odcinku Ania wytłumaczy, jak rozpoznać cukier na etykiecie.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Ela Romanowska udowodni, że można jeść pysznie i zdrowo. Pójdzie na zakupy, sprawdzi etykiety i pokaże, jak mądrze wybierać produkty. W kuchni przygotuje lekkie, zdrowe i tanie jedzenie.

Niewiele osób zdaje sobie sprawę, że do ponad 80% produktów dostępnych na polskim rynku dodaje się biały cukier. W tym odcinku Ania wytłumaczy, jak rozpoznać cukier na etykiecie oraz jaką ilość tego składnika może bezpiecznie przyswoić ludzki organizm. Z dietetyczką porozmawia o alternatywach: słodzikach oraz brązowym cukrze.