Fabryka jedzenia: Give It a Whirl (13)
(Food Factory 3: Give It a Whirl)
W skrócie: | Widzowie przekonają się, jak przebiega proces produkcji wielkich lizaków, chińskiej zupy słodko-kwaśnej i czekoladowych jeżyków. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednym z kanadyjskich zakładów. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: bekonowe chipsy z syropem klonowym i czekoladą, lody, bajgle, pomarańcze z czekolady i tabletki musujące.
W tym odcinku
W dzisiejszym odcinku przyjrzymy się powstawaniu ogromnych okrągłych lizaków. Aby nadać im charakterystyczny kształt i wygląd, muszą być one ręcznie skręcane. Dowiemy się również, na czym polega sekret tradycyjnej chińskiej zupy, która cieszy się popularnością od ponad 600 lat. Zobaczymy linię produkcyjną, z której zjeżdża 13 tysięcy czekoladowych jeży na godzinę. Zaglądamy też do zakładu, w którym każdego roku 7 milionów przegrzebków jest owijanych w bekon.
Zobacz także
- Fabryka jedzenia (22) - serial dokumentalny - dziś, 19 maja 12:30
- Fabryka jedzenia (10) - serial dokumentalny - poniedziałek, 20 maja 7:30
- Fabryka jedzenia (11) - serial dokumentalny - wtorek, 21 maja 7:30
- Fabryka jedzenia (12) - serial dokumentalny - środa, 22 maja 7:30
- Fabryka jedzenia (13) - serial dokumentalny - czwartek, 23 maja 7:30
- Fabryka jedzenia (14) - serial dokumentalny - piątek, 24 maja 7:30
- Fabryka jedzenia (23) - serial dokumentalny - sobota, 25 maja 11:05
- Fabryka jedzenia (24) - serial dokumentalny - sobota, 25 maja 11:35
- Fabryka jedzenia: Breakfast in Shred (25) - serial dokumentalny - sobota, 25 maja 12:05
- Fabryka jedzenia: Pasta Master (26) - serial dokumentalny - sobota, 25 maja 12:30