Ewa gotuje (262)
W skrócie: | Ewa Wachowicz ugotuje barszcz czerwony zabielany, podawany z odsmażonymi ziemniakami. Następnie ulepi pierogi, których ciasto robione jest na maślance, a farsz powstaje z bobu, boczku i ricotty. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak można pięknie nakryć stół. A jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.
Ewa Wachowicz rozpocznie od kulinarnych wspomnień z dzieciństwa - ugotuje barszcz czerwony zabielany, podawany z ziemniakami odsmażonymi na patelni. Następnie ulepi nietypowe pierogi, których ciasto robione jest na maślance, a farsz powstaje z bobu, boczku i ricotty. Z kolei na deser prowadząca upiecze babkę meksykańską, która jest podobna do naszego tradycyjnego murzynka.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (438) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 10 na 11 maja 2:45
- Ewa gotuje (439) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 10 na 11 maja 3:15
- Ewa gotuje (507) - magazyn kulinarny - dziś, 11 maja 6:00
- Ewa gotuje (512) - magazyn kulinarny - dziś, 11 maja 10:10
- Ewa gotuje (503) - magazyn kulinarny - dziś, 11 maja 11:30
- Ewa gotuje (362) - magazyn kulinarny - dziś, 11 maja 16:50
- Ewa gotuje (440) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 11 na 12 maja 3:15
- Ewa gotuje (441) - magazyn kulinarny - noc sob./niedz., 11 na 12 maja 3:45
- Ewa gotuje (508) - magazyn kulinarny - niedziela, 12 maja 6:00 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (363) - magazyn kulinarny - niedziela, 12 maja 16:50