x

Afryka od kuchni: Molo (9)

(Tales from the Bush Larder: Molo)

serial dokumentalny Kenia 2012   od 12 lat
W skrócie:W Kericho Kiran odwiedzi plantację herbaty. Dowie się, jak wygląda proces przetwarzania tej rośliny. Zbierze duży worek liści, które będą potrzebne do przyrządzenia kolejnej innowacyjnej potrawy.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Kucharz Kiran Jethwa odkrywa niezwykłe smaki tradycyjnej kuchni afrykańskiej.

W tym odcinku

Kiran wybiera się do regionu Kericho, gdzie odwiedzi jedną z pięknych plantacji herbaty. Na miejscu dowie się, jak wygląda proces przetwarzania cennej rośliny, i zbierze duży worek liści, które będą potrzebne do przyrządzenia kolejnej innowacyjnej potrawy. Następnie przeniesie się do regionu Molo, gdzie wraz z pewną rodziną Kenijczyków przygotuje danie z jagnięciny, gotowanej przez całą noc z liśćmi herbaty.